20 maart - 2e competitiedag - Kalmthout - Nick Slegers

In de examenperiode is het altijd net iets moeilijker om een ploeg bijeen te krijgen. Daarom is er onderling met alle ploegen afgesproken om het gewicht 100kg te laten zakken. Omdat ons ankervrouwtje vorige keer zo hard heeft getrokken dat ze geblesseerd geraakt is, kwam dit eigenlijk best goed uit voor de voorlopige koploper in de competitie. Er lag dus heel veel druk op de schouders van Abel die vandaag met zijn op maat gemaakte ankerpak deze taak op zich ging nemen. Voor de zekerheid hebben we beroep gedaan op zijn kleinere broer Ibe, die Abel altijd bijstaat in moeilijke situaties.
 
Vandaag zijn er 6 ploegen waarvan er 2 buiten competitie trekken. Dit wegens te zwaar of omdat er trekkers bijzijn die net iets ouder zijn dan 18. Onze eerste tegenstander is hier een voorbeeld van. Galliërs 2, met Dirk Vosters in de Anker-positie. Een brok ervaring van ongeveer 100kg. De 1ste trek winnen we moeizaam. Maar in de 2de trek gaat het helemaal mis. Het te lang afwachten loopt fataal af wanneer de Galliërs een aanval plaatsen die we niet meer kunnen stoppen. Het wordt een gelijkspel. Tegen Berketrekkers wordt deze kater snel doorgespoeld, hen trekken we er wel vlot over. Daarna BC Schijf, hier worden de 3 punten ook netjes binnengehaald. Ondertussen vechten onze concurrenten (Powerrangers) voor de 3 punten tegen Galliërs 1. Het worden dus nog 2 moeilijke trekken voor ons. Eerst tegen de Powerrangers. Een mooie start aan beide kanten zorgt voor heel wat druk op het touw. Het gaat even gelijk op, tot ze aan de andere kant breken. Een onverwacht punt zorgt voor een goede moraal in de het Black and White team. De dynamite knalt helemaal als we in de 2de trek de trein weer in achteruit zetten. Nu krijgen we de kans om onze verliespunten van de eerste partij goed te maken tegen Galliërs 1. De eerste trek is een regelrechte thriller. Een aanval van Galliërs die afgestopt wordt, overname van FJ Retie dat op zijn beurt tot stilstand wordt gebracht en door een zittende ploeg. Hiervoor krijg je natuurlijk waarschuwingen, en ook wij kunnen ons niet van de grond houden. Met 2 waarschuwingen aan beide zijden, en 3 meter in ons voordeel is het de moment om gecontroleerd omhoog te komen en deze trek af te werken. De 2de trek pakken we rustiger aan, nu kunnen we wel zonder fouten achteruit. De 2de dagoverwinning is een feit! Dikke proficiat jongens en meisjes. Bedankt Ibe om onze ploeg te vervolledigen.
 
FJ Retie:           Ibe Slegers, Kyra Verachtert, Jolien Rommens, Sien Kuijpers, Kolet Slegers, War Nuyts, Kobe Verachtert, Kato Slegers en Abel Slegers