28 februari - 1e competitiedag - Kalmthout - Sien en War

De eerste competitiedag is altijd degene waar het meeste stress mee gemoeid is, en dat is dit jaar niet anders. Hoe komen de andere ploegen uit de winterperiode? Hebben we hard genoeg getraind om tegenstand te bieden? Of steken we alle ploegen tussen onze tanden en eten we ze op met huid en haar? We zouden het snel te weten komen, op naar Kalmthout.
 
Eerste hindernis van de dag is zoals gewoonlijk de gevreesde weegschaal. Deze beslist namelijk of we met het voltallige legioen kunnen aantreden oftewel een joker achter de hand kunnen houden tegen de volgende wedstrijddag. De getalletjes zijn vandaag in ons voordeel, dus sidder en beef tegenstanders!
 
Eerste trek is tegen de regerende Belgische Kampioen, de Berketrekkers. Het startsignaal wordt gegeven en van onze kant wordt er gewoon zoveel druk op het touw gezet dat ze wel moeten plooien aan de andere kant. Voor we het goed en wel beseffen staan er al 3 punten achter FJ Retie. Een topstart dus! Nu de Powerrangers, met deze knapen hebben we vorig jaar van begin tot eind een pittig duel uitgevochten in de competitie dat we net verloren hebben. “Es Ist Zeit für Rache!” Wat zoveel betekent als: Het zal vandaag nie waar zijn. Toch zorgt een iets te trage start ervoor dat we fameus in de problemen komen. Maar omdat opgeven geen optie is en bij deze jeugdploeg zelfs een onbekend woord is, smeren we hen nog net 2 strafpunten aan in de 1ste trek. De 2de trek wordt er veel sneller gestart. Het is wederom een pittige trek die wel in ons voordeel wordt beslecht. Einstand, maar wel 2 strafpunten minder die ons later de dagoverwinning zullen bezorgen. De derde tegenstander zijn de Galliërs uit Ravels-Eel. Een nooit te onderschatten ploeg die heel strek gegroeid is de laatste jaren. Druk erop, spanning hoog, de tegenstander geen enkele kans geven om te herstellen en kleine stapjes achteruit. Twee trekken volgens het boekje. De laatste tegenstander van de dag is een MIX ploeg. Hier worden de 3 punten ook netjes behaald.
 
We behalen de eerste dagoverwinning van het seizoen, en we hebben er niet zo heel  lang op moeten Joost D., Kobe V., Kolet S., Kyra V., Kato S., Abel S., Lotte D. en onze 1ste reserve-dame Colette P.wachten. Een prachtresultaat van onze jeugd!