28 februari - 1e competitiedag Kalmthout - Wim De Schutter

De kop is eraf. Met bijna een voltallige heren- en damesbezetting trokken we richting Kalmthout. We boden ons om 12.00u aan in de koude manege om ons direct te gaan wegen. Vol spanning wachtten we op het resultaat van onze ankerman. Het viel nog mee. Iedereen had meer gedacht.

Met 2 ploegen kwamen we aan de start: 1 zevental met 639kg en een combiploeg (10 personen) van 706kg.

Het zevental mocht openen tegen de Galliërs. Dit was een pittige en lange strijd maar uiteindelijk moesten we toch het onderspit delven. Net zoals tegen powerrangers. Tijdens de derde trek kwamen we tegen elkaar uit. Maar bij de combiploeg was Lotte uitgevallen (rug). Daardoor liet ook het zevental er een manneke uit. Met 6 tegen 9 gingen we de strijd aan en konden we toch 3 punten pakken. Mertensmannen, Vandakker en Mersch gebroeders kwamen vervolgens gezwind met ons mee. Daarna kregen we de berketrekkers, die nog niets geleden hadden, voor de kiezen. Ook wij konden ze niet laten lijden maar zij leidden ons… Daarna kwam de trek waarover nog het langst gepalaverd werd. Tegen powerrangers 2 stonden we de eerste trek op 10cm van de overwinning. De scheidsrechter nam zelfs het fluitje al in zijn mond en toen was bij een aantal de kas leeg… Gevolg: 7,90m terug vooruit gevlogen… De tweede trek werd kort verloren. Tijdens De laatste trek tegen ’t Schijf werden nog 3 punten binnen gehaald.

Onze combiploeg verloor ook hun eerste wedstrijd tegen powerrangers 2 maar kon wel tijdens hun tweede wedstrijd tegen de galliërs 1 punt uit de brand slepen. Zoals gezegd werd verloren tegen de eigen 1e ploeg en verder ook nog tegen berketrekkers (logisch, zijn de dagoverwinnaar) en powerrangers 1. Maar zowel tegen Vandakker, ’t Schijf, Mertensmannen en Mersch gebroeders konden ze 4 meter achteruit gaan.

Het is duidelijk dat de tegenstand ook in de winter heeft doorgetraind. Het belooft een pittig seizoen te worden. De tijd dat we met beide ploegen in de finales stonden, lijkt stilaan voorbij. Nu hopen we stilletjes om met 1 ploeg te einden bij de eerste 4 om mee door te gaan naar de finales. Met ons 7-tal lukte het nipt. Tijdens de eerste trek, kwamen we uit tegen Berketrekkers. De eerste trek deden we nog goed tegen maar de tweede trek werd vlug afgeranseld in hun voordeel. Dan maar voor het brons gaan… De eerste trek kwam Powerrangers 2 nog heel even onze kant uit. De hoop groeide maar het mocht niet zijn. Het werd vandaag een terechte vierde plaats.

Volgende keer wel op het podium?

Verslaggever,

Wim De Schutter