Bathmen - 15 maart 2015 - door Sabine

Het is weer zo ver: onze jaarlijkse afspraak in Bathmen. Vooraf werd op training al goed  gerekend: wie gaat in welke ploeg, wie heeft welk gewicht. Zodat we met 2 busjes en de auto van den Slegers goe gevuld kunnen vertrekken richting Bathmen.
 
Wat onze jeugdploeg precies gegeten had, weten we niet. Maar ze behaalden een superknappe 3e plaats! Dat gaat nog vonken geven van ’t jaar!
 
In de voormiddag stonden de 720 kg en de 640 kg op het programma.
In de 720 kg klasse stonden aan het touw: Noyens Guy, Janssens Wim, Van de Perre André, De schutter Wim, Bart Willems, Slegers Nick, Hendrickx Jan, Vrins Wim.  In deze klasse trokken in totaal vier ploegen mee. Enkel  valleitrekkers was een tikkeltje te straf. Zij behaalden welverdiend een eerste plaats. Onze heren behaalden een knappe tweede plaats na Heure en ‘ t touwtje te verslagen.
 
Smets Ief mocht zich bewijzen bij de mannen van Eibergen B in de 640 kg. In deze klasse heeft OKIAhet goud  gewonnen, tweede plaats voor Vios Bison en Eibergen B behaalde een mooie derde plaats nadat ze op waarschuwingen Eibergen A verslagen hadden.
 
Ikzelf kon optreden samen met Noyens Guy, Janssens Wim, Smets Ief, De schutter Wim, Bart Willems, Slegers Nick, Hendrickx Jan, Vrins Wim in de 680 kg. Er waren in deze klasse negen ploegen aanwezig. Als je al die straffe namen zag staan, wist je dat het een stevige namiddag zou worden. Team van Fam. Janssens  stond opgesteld met zeven heren en één dame, wat niet echt in ons voordeel is. Wat zal ik mijn mannetje moeten staan tussen als deze potige heren. Wel hadden we als voordeel dat we er rustig konden inkomen. Want onze eerste trek was tegen Heure B. Bij hen stond ook een dame opgesteld. Op papier zijn we dan even sterk. Deze trek konden we knap winnen. Jippie gaat het dan al. Je eerste trek winnen is voor mij goed voor de moraal. Als tweede trek volgde Eibergen A. Bij hen stonden zeven heren opgesteld. Rust voor mij . Kon ik kijken hoe onze heren het ervan af brengen. Deze trek werd knap gewonnen door onze mannen. Trek 3 tegen ’t touwtje. 8 heren tegen ons. Zware trek die knap op druk en techniek gewonnen werd door ons. Na deze trek hadden we rust, wat goed uit kwam om te bekomen. Nu staan de  straffe ploegen op het programma. Dit zijn de ploegen die meestal op podium staan. Als eerste Bison. Zij waren deze voormiddag tweede geworden in 640kg. Vios bison is een niet te onderschatten ploeg. Ze bleken ook te sterk te zijn voor ons. Hoe hard we ons best ook deden, we konden er geen puntje van pakken.
Kom op, nog drie ploegen te gaan, ergens moeten we toch nog een punt kunnen afpakken. OKIA  is de volgende ploeg om tegen op te treden. En ja, na veel druk te zetten komen ze onze kant uit.  Het werd een zware trek maar knap gewonnen.
Voor we aan de volgende trek starten, voeren we een wissel uit. Wim Janssens gaat uit en Hendrickx Jan komt erin. Volgens de woorden van Jan (hopelijk heb ik ze nog juist): “Het is niet de knapste die erin komt, maar zeker de sterkste!!!!”
Heure A staat al op ons te wachten. In deze ploeg stonden Gisela en Jan Bartels van Jagersrust mee opgesteld: ook 7 heren en 1 dame zoals wij. Het moet kunnen om deze trek te winnen. Het was een zware trek die positief voor ons uitdraaide. Als je goed mee geteld hebt, hebben we nu al brons. Nog van 1 ploeg winnen en zilver is voor ons.
Laatste trek stond Hagmöltrekkers op ons te wachten. We hadden hen in de poule al eens bekeken. Het is een ploeg die je niet mag onderschatten. De eerste trek: amai veel druk aan het touw. Dan gaat er in mijn hoofd: geen fouten maken, recht blijven, steun geven niemand belasten. Na veel druk te zetten, minder fouten maken als de tegenstander werd de eerste trek gewonnen door ons. Komaan, nog een laatste trek en we zijn tweede. Wisselen van kant, elkaar aanmoedigen: kom op nog 1 keer.
Direct bij de start veel druk zetten, houden, houden, na aanmoediging van onze coach geven we een kei harde aanval. Hierdoor verrasten we de tegenstander en we gaan achteruit . Tweede plaats is binnen! Knap gedaan van ons allemaal, coach en verzorger.
We konden gaan nagenieten van een welverdiend pintje (of meerdere). Anderen vonden het nodig  om aan hun gewicht te gaan werken en aten nog een frietje.
Velen waren al bezig met Retie kermis, snel terug in de busjes en hopla terug naar huis.
 
Bedankt voor de fijne dag en dat ik mee mocht optreden met jullie!
 
Sabine Swaans