Een laat Belgisch Kampioenschap

Verslag Belgisch kampioenschap 21 oktober 2018 in Moerkerke.
Met een kleine delegatie vertrokken we die zonnige morgen naar het Belgisch kampioenschap in Moerkerke. De trainer had 14 dagen op voorhand reeds verschillende teams opgesteld en alle trekkers hadden het goed bevonden. Nochtans hadden reeds verschillende personen afgemeld vanwege verscheidene redenen, goei redenen naar ’t schijnt….! Op het einde van’t seizoen is het echt moeilijk om naar zo’n kampioenschap toe te leven en iedereen te motiveren om nog extra kilo’s af te vallen. Nochtans is zowel trainer als de trekkers erin geslaagd om in verschillende gewichtsklassen te kunnen deelnemen waarvoor een welgemeende Merci!. Zo kwamen we in de verschillende gewichtsklassen bijna telkens tegen dezelfde teams uit, namelijk Powerrangers, Vandakker, Galliers, Versieck en Groene Kring.
De competitie startte met de vrije klasse heren. De deelnemende ploegen waren Galliers, Versieck Vandakker en wij. In deze klasse waren we baas zowel in de voorrondes als in de finale . Zo konden we het eerste Goud van de dag over onze kop laten schuiven.
In de Gensb klasse toonde Powerrangers zich met voorsprong Heer en Meester. Zij namen zowel Goud als Zilver mee naar huis in deze klasse. Eerder dit jaar hebben ze zich meermaals getoond dat ze in heel goede doen zijn, zelfs op Internationaal niveau met o.a. Zilver bij het Gensb Toernooi in Duitsland en meer dan goede resultaten in Zuid –Afrika!
Toen was het tijd om voor de medailles te strijden in de -640 klasse. Dit zou een zware noot zijn om te kraken. Zowel Vandakker, Powerrangers als Famjanssens zijn aan elkaar gewaagd, zo merkten we dat tijdens de voorrondes. Galliers deden goed mee maar waren iets minder. Wij waren noodgedwongen om Kira in de ploeg te brengen om beneden de 640 kg te geraken. Zowel Powerrangers als Vandakker hadden meer de manschappen om tot een egale ploeg te komen. Het begon met een gelijkspel tegen Vandakker en zo had Powerrangers tegen ons genoeg aan een gelijkspel om eerst uit de voorrondes te komen. In de halve finales kwamen we dus uit tegen Vandakker. Het heeft ons bloed , zweet en tranen en een vuil en natte broek gekost, om alsnog in de finale te geraken en te strijden tegen Powerrangers voor het Goud. We hebben van alles geprobeerd,…. de ploeg omgedraaid, lelijk gekeken, afgewacht, aangevallen. …We moesten uiteindelijk onze meerdere herkennen aan Powerrangers. We moesten ons troosten met een Zilveren medaille in de -640 klasse.
Vervolgens kon de -580 kg klasse starten. Powerrangers met 2 ploegen, Berketrekkers, Groene kring en Fam.Janssens. Een klasse niet te onderschatten! Agressief trekken, blijven volhouden, samen terugpakken, tactisch te werk gaan. Al deze zaken waren in elke trek terug te vinden. In de voorrondes kwamen wij als tweede op de rangschikking. Dit was het hoogst haalbare ten voordele van een out-standing Powerrangers. Eveneens een zilver medaille was het verdict in deze gewichtsklasse.
In de U23 klasse won eveneens Powerrangers ten nadele van een samengesteld team onder de naam Fam.Janssens . Again,…. Powerrangers weg met het Goud!
Ten laatste waren de 6 tallen/mixed teams klasse aan de beurt. Fam. Janssens stelden 2 teams op met dank aan enkele vrijwilligers van o.a. Galliers. Powerrangers met 2 teams, Versieck en Vandakker. Alweer bleek uit de voorrondes dat het weer een duel ging worden tussen Fam. Janssens 1 en Powerrangers. In deze gewichtsklasse was Fam.Janssens diegene die het goud in ontvangst mocht nemen na een harde strijd tegen Powerrangers. Gekregen ,.. nee zeker niet,…. het was echt een euro op zijne kant. Wij zeggen wel eens gene overschot!
Trots mogen we terugkijken op een geslaagd Belgisch Kampioenschap met als resultaat 2 Gouden Medailles en 3 Zilveren. Deze resultaten zijn behaald met een kleine groep, namelijk 12 personen die het maximale gepresteerd hebben in elke gewichtsklasse. 
Men spreekt wel eens in voetbaltermen over “ de duvel van de match” of de “player van de dag”. T’is nie makkelijk om hier een man of vrouw naar voor te schuiven.
Alhoewel een trekker die een oplossing biedt in verschillende gewichtsklasse, een persoon die steeds op gewicht zit, maximaal presteert, een persoon die om 5 uur s’morgens op staat om zijn landbouwbedrijf te runnen om, als dan nog, mee te gaan naar het B.K.??
We waren hem op voorhand bijna uit het oog verloren nadat hij zich vrijwillig aanbood omdat hij zag en hoorde dat enkele niet mee konden,….Denk dat het mag gezegd worden dat Jef Huybrechts als duvel of player van de dag mag beschouwd worden. Bedankt Jef!!
Hopelijk kan er in 2019 een vroegere datum geprikt worden voor het B.K. Een grotere beschikbare aanwezige, afgetrainde groep zal ongetwijfeld nog een beter resultaat kunnen garanderen.

Voorzitter Wim Janssens