Verslag Tornooi Retie

Dag 4 competitie 2014
Zondag 4 mei 2014
Retie
door Bart Willems
 
Na het lekker eten en het zetten van zaterdag was het voor een touwtrekker tijd voor het echte werk. Nog even wat tijd nemen om alles klaar te zetten en we konden gaan wegen. Voor de eerste keer dit seizoen was het alleen wegen. Het wegen zelf gaat wel rap maar de coach heeft er wel zijn reken en telwerk mee om de ploegen zo nipt mogelijk bij het toegelaten gewicht te krijgen.
 
Bij de jeugd moest de trainer wat sleutelen. De War was geblesseerd geraakt en de drie van Slegers moesten naar het communiefeest van hun broer. Toch kregen we het klaar om met 10 mannen te trekken en zowat 596 kg te wegen. We hadden er goede hoop op. Starten deden we tegen de Berketrekkers maar we verloren tweemaal, hier zat misschien iets meer in. Dan moesten we tegen de Elektrotrekkers en de Powerrangers . De nr 1 en 2 van de stand in de competitie en dus zaten we aan een 0 op 9. Nu tegen de Galliërs, zij hebben ook nog 0 punten en dat bleef ook. Eindelijk de nul is weg. Nu nog tegen de Grasgrieten maar we wisten er niet van te winnen. Volgende keer hopelijk weer voltallig en blijven trainen en we strijden weer mee voor het podium. Verder haalde Lore VDP  de eerste plaats met de Powerrangers.
 
In het namiddagprogramma konden we deze keer weer 3 ploegen opstellen. Na 3 keer succesvol met 8 te trekken gingen we deze keer voor een ploeg met 7 heren, een combiploeg en een jeugdploeg met 3 heren en 2 dames. 8 acht keer moesten we trekken.
Trek 1: Janssens 1 mocht beginnen tegen de Galliërs op een nieuwe baan; de eerste trek konden ze nog winnen maar in trek 2 waren de Galliërs toch sterker, een gelijkspel dus. Janssens 2 en 3 konden wel winnen.
Trek 2: Janssens 1 en 3 mochten tegen elkaar, Het 7-tal was iets sterker en won net zoals Janssens 2.Zij zitten op schema.
Trek 3: Janssens 3 mocht tegen Jagersrust, de winnaar van de vorige competitiedag en vandaag is het een ploeg gevormd samen met vandakker. Winnen zat er helaas niet in, het werd toch nog een gelijkspel. Vlotte winsten voor Janssens 1 en 2.
Trek 4: Een verrassend gelijkspel voor Janssens 1 tegen de Mertensmannen, jammer. Janssens 2 en 3 konden met zeer mooi touwtrekwerk winnen.
Trek 5: Janssens 1 tegen 2. De eerste tegen de derde in de stand. In de goede baan wisten ze allebei te winnen. Janssens 3 trok gelijk tegen de Galliërs.
Trek 6: Janssens 2 mocht terug tegen Janssens en deze keer werd er wel gewonnen door de combiploeg. Janssens 1 won tegen de Berketrekkers ofwel 7 man tegen 11 of 12 man, ik heb ze niet geteld maar het waren er weer veel.
Trek 7: In deze ronde kon enkel Janssens 1 winnen. Janssens 2 trok zeer lang tegen Jagersrust. De eerste trek konden we nog winnend afsluiten maar in de tweede (ook op de slechte baan ) begon de vermoeidheid ook duidelijk parten te spelen en moesten we Jagersrust laten gaan.
Trek 8: In de laatste ronde onthouden we vooral dat Janssens 1 punten kon afsnoepen van Jagersrust.
Zo komt de derde in de stand tot op 4 punten op Jagersrust. Janssens 1 blijft stevig leider.
Voor de finales zaten we er weer met 2 ploegen bij. Jammer genoeg mochten we direct tegen elkaar want Mertensmannen en Janssens 1 hadden evenveel punten maar wij hadden meer strafpunten en zo werd Janssens vierde in de reeks. Jagersrust wist zich als eerste te kwalificeren voor de finale en toen zij van het veld gingen waren wij nog aan onze eerste trek bezig. Een trek zoals op de training. Lang, veel druk en op het juiste moment dat het kon een beetje meer en zo wist Janssens 2 de eerste trek te winnen. In de tweede trek zette het 7-tal alles op alles maar de combi kon ze tegen houden en het uiteindelijk ook afwerken. Voor de bronzen finale tegen de Mertensmannen zaten we toch door onze beste krachten heen en konden we jammer genoeg net niet winnen. Voor het goud zat ook Jagersrust iets frisser en ook het goud konden we niet veroveren. Jammer, het is misschien wel de vermoeidheid van het hele weekend die nu meespeelde.
 
Bij de recreanten hadden we 8 ploegen, misschien niet veel maar allemaal ploegen zonder touwtrekschoenen en zonder btb leden. Op deze Jeugd, vrouwen en heren werden samen gezet in 1 poule. Finales werden er niet getrokken en zo werd op het einde van de reeks Aspis Meisjes winnaar.