WK Madison - Verslag heren -580kg open club - door nonkel Wim

Donderdagnamiddag stond de -580 klasse op het programma. Een topklasse, hoog niveau, geen dikbuiken te bespeuren, niks als spieren en pezen op de grasmat. Er waren hier 24 teams ingeschreven, goed voor 4 reeksen van telkens 6 teams. Nu maar hopen om bij de 2 eerste van de reeks  uit te komen . Fam Janssens had hulp gekregen van 3 Powerrangers die perfect in deze klasse fitte.
Er werd uitstekend geopend met een 3 punter tegen Oxney Vines Cross van Engeland. Op zich 2 mooie trekpunten, perfect afgewerkt. In deze reeks zijn de verschillen zo miniem dat elke fout, tot een afstraffing kan leiden. Tweede trekbeurt was tegen Gaztedi uit het Baskenland. Een fel bevochten wedstrijd die uiteindelijk eindigde in een gelijkspel. Toch al 4 punten op het scorebord!
Sins van Zwitserland was de volgende. Een doenbare kaart zou je zeggen. Het scheelde echt heel weinig. De wedstrijd tegen Gaztedi zat nog wat in de benen waarschijnlijk en we moesten 2 maal het onderspit delven. Deju toch! Vervolgens Vernon van de U.S.A.. Deze waren een maatje te sterk voor ons en bleken later de overwinnaars van de reeks. Als laatste kregen we Veenseboys van Nederland voorgeschoteld. We hadden immers al enkele peilen verschoten en moesten hen gewonnen geven.
We haalden in deze reeks  4 verdienstelijke punten. Een goede uitslag al zeiden sommige deelnemers 7 punten had mogelijk geweest. Volgende keer gegarandeerd beter! We moeten hier speciaal de Powerrangers bedanken voor hun deelname, alle trainingen en inzet, speciaal voor deze klasse. Met enkel Famjanssensleden konden we niet deelnemen aan deze klasse! Bedankt Bart Covens, Jan Van Ham en de Sam.  De andere Famjanssens deelnemers van deze klasse waren: Jim Thijs, Bart Willems, Nick Slegers, Kieran Krols en Wim Broeckx. Goed gedaan mannen!